måndag, augusti 30, 2010

Bästa helgen på länge

Direkt efter att jag mönstrat in i torsdags morse och träffat min grupp förvandlades jag till en glad, skrattandes och leende soldat, konstigt hur det bara slår på när jag kommer i en sådan miljö, stor skillnad mot när jag är hemma. Gruppen är så jäkla bra, chefen, steffen och övriga fyra soldater, kan inte bli så mycket bättre!

Den bästa övningen under helgen var när vi skulle ta ett objekt, förebild;
Efterbild på väg tillbaks i terrängbilen, lite mindre maskering efter att svetten runnit.

"Här finns varken din keso, bär eller nötter" Lätta, Yoggi, Polarklämmor och apelsindryck var det som bland annat serverades till frukost och mellanmål, bra att jag var förberedd och hade egna nötter och torkade aprikoser med mig som jag kunde ersätta med.

Söndags morse var det revelj redan klockan fem. När vi rev tältförläggningen fick jag en granrisbukett ursprungligen gjord till ruska kort som används till att släcka eventuella gnistor inne i tältet.
För Sveriges trygghet är jag väldigt tacksam att plutonchefen är bättre på att ge order än att ta ton och att plutonen är mer samordnad i strid än i födelsedagssång, underhållande var det i alla fall! Om Plutonchefen hade känt mig bättre hade han gett mig choklad eller en påse med nötter och torkad frukt, halva plutonen blev desto gladare!

Något som representerar mig fick jag satt bak på hjälmen, det bästa märket jag kunde få! Levde dock inte upp till det hela helgen, förklaringen fick jag när jag kom hem och tog febern.
Efter en helg i skogen är både jag och uniformen blå av blåmärken och av blåbär. Vi såg massor av kantareller och jag och min stridparskamrat planerade att steka kantareller som kvällsmat men eftersom Lätta var det som serverades till frukost försvann det alternativet direkt, det blir nog en cykeltur på området när jag frisknat till efter förkylning och feber. Vi hade riktigt tur med vädret trots att väderleksrapporten visade annat, det var bara två gånger som det var värt att ta på sig regnkläder och kläderna torkade upp snabbt efteråt.
Efter helgen vet jag också hur en snigel känner sig när den ska ta sig över en bred väg. Sju-åtta fjuttiga meter skulle vi kräla på ett hårt och stenigt grusunderlag, väl framme efter en evighet var jag i alla fall bättre på att kasta handgranaten. Det får bli att träna på att ta sig fram på det viset tills nästa fyradygnsövning som är om åtta månader.

onsdag, augusti 25, 2010

En långhelg med efternamn

Det är fascinerande hur kroppen reagerar ibland. När jag putsade militärkängorna för någon dag sedan och kände lukten av skokräm för första gången sedan i maj fick jag tårar i ögonen. Den där lumpentiden betydde nog väldigt mycket för mig verkar det som!
Nu är det dags igen, eller nu smäller det som min stridsparskamrat miss Aura säger och visst det stämmer ju faktiskt eftersom fokus kommer att ligga på stridsövningar. Vi kommer att vara i Faluskogarna, så nära hem men samtidigt så långt iväg, och med en AK4:a som en tredje arm, lite som en annan värld i några dagar.

tisdag, augusti 24, 2010

En eftermiddag på fjället


Lite brunare men ändå väldigt gott;



I morse var det inte riktigt lika fin utsikt...inte så behagligt i luften heller faktiskt.
Vid frukostbuffén:
"Va? Har du varit på toppen idag?"
"Mmm"
"Varför då?"
"Det är inte varje dag jag vaknar upp med en skidbacke brevid mig"

söndag, augusti 22, 2010

En sista gång

Över 25 liter i frysen (med hjälp av mina föräldrar). Nu ska jag väl ändå klara mig...

måndag, augusti 16, 2010

I stället för Renée Voltaires

Jag försökte i alla fall men de fick inte godkänt, det smakade mest sött medan Renées är mer smakrika och syrliga. Detta är i alla fall ett betydligt billigare alternativ så om ni vill testa så är det bara att dela äpplen i små bitar eller skiva, in i ugnen på 50-75 grader, gärna varmluft om ni har och låt det stå inne några timmar beroende på om ni vill ha dem krispiga eller bara mjuka. Gott på filen, yoghurten och på gröten.

söndag, augusti 15, 2010

Gärna mer sånt här

Körde ett varv runt Varpan, nynnande till musiken i öronen och hade tankarna på annat håll, kom hem och hade snittat 4:18. Bara en timmes träning men ändå, för mig har det snittet alltid betytt att jag får ligga på och jobba hårt. Inte idag. Ganska nice faktiskt.
Efter passet med rullskidorna i handen.

Nu sitter jag och tittar på den näst sista deltävlingen i World Series triathlon över Internet. På den sista deltävlingen kommer jag att stå bredvid banan.

onsdag, augusti 11, 2010

Nicht gut

Lätt löpning idag med inslag av löpskolning, kände i benen från gårdagens cykling då vi låg på rätt bra. Hmm, var jag ute och sprang eller var jag ute och plockade svamp? Motionärsvarning. Helt klart.

tisdag, augusti 10, 2010

Runt Runn ikväll

Två veckor kanske räckte den här gången...sprint-SM kan ha påverkat en del också...

Iskaffe

Efter att jag druckit mitt första iskaffe någonsin på Starbucks på Prags flyplats för en vecka sedan har jag gjort eget ett flertal gånger här hemma och eftersom jag har fryst ner kaffe i isbitar går det snabbt att göra. Idag smakade det alldeles perfekt i sommarvärmen, så gott och så svalkande!

måndag, augusti 09, 2010

SM-helgen

Det var riktigt roligt att stå bredvid i lördags i Hallstahammar och följa SM-tävlingarna i sprint, triathleterna bjöd på bra och spännande tävlingar. En riktig folkfest!Ett SM-brons blev det på stafetten igår för Dalregementets damer och det är bara att tacka SM-trean från i lördags, som körde sistasträckan, för den placeringen. Åtta lag var vi och sträckorna var som jag tidigare skrivit 300-8,6-2. Min insats på första sträckan var väl inget som jag är speciellt nöjd över, hade gärna velat ha bättre tryck men å andra sidan har jag inte varit så på med träningen sista tiden. Jag får nog acceptera att jag fungerar så, bra träningsmotivation i ett par månader och sedan försvinner det ett tag för att sedan komma tillbaks igen. Jag har fortfarande inte hittat den riktiga balansen, och anledningen till det har inte med träning att göra.

Morgonpromenad på Jungfruberget


Strax efter sju, åtta kilometer, kuperat, lite lätt dugg, varmt i luften och musik i öronen, bra start på den här veckan.

tisdag, augusti 03, 2010

Tábor

Chansen är nog ganska liten att ni hamnar i Tábor någon gång om ni inte ska köra en JEC i triathlon eller en WC i MTB eller CX så här har ni en hel del bilder att ta del av. Vi hade turen att bo vid den gamla stadsdelen som ligger uppe på en höjd och den kan sammanfattas med kullersten, stentrappor, smala gränder, stadsmuren, mysiga restauranger och caféer som ploppar upp lite överallt, kyrkan och torget, gamla utsmyckade hus, utsikt över omgivningen och lummiga skogar.