söndag, januari 23, 2011

Medelhavsomelett

Eller åtminstone en omelett som innehåller ingredienser som de äter i länderna kring Medelhavet.
Fräs lök i en stekpanna och lägg i en ugnsform. Låt löken få sällskap av smakrik fyllig tomatsås, soltorkade tomatar, oliver, fetaost (och allt annat som du känner för att ha i din omelett) och häll över en omelettsmet (förslagvis ägg och mjölk), salta och dra många varv med svartpepparkvarnen (alternativt håll inne knappen på din elektriska kvarn en längre stund). In med formen i ugnen på runt 200 grader och självklart ska du låta omeletten stå inne tills den är klar.

2 kommentarer:

jona sa...

man blir nästan sugen på att äta ett ägg igen när man ser den bilden :)

Lina sa...

Jona! Åh vad jag har svårt att tolka dina kommentarer:-)

Är du ironisk (när jag tittar på bilden nu så kan jag tycka att det ser mindre aptitligt ut) eller menar du det (självklart ska du äta ägg som enligt mig är det bästa som finns i matväg)