torsdag, september 24, 2009

Tabbouleh

Tabbouleh är en fräsch sallad med libanesiskt ursprung. Riktig tabbouleh består mestadels av kryddgrönt så den här bilden är missvisande på så vis, men det smakar mycket bra ändå. Bulgur ska det egentligen vara, men här använde jag quinoa men couscous fungerar lika bra. Kontrasten mellan det syrliga som kommer från citronen och det söta som kommer från russin eller aprikoser är super. Fräscht och gott! Passar bra till grillat.
Koka och låt svalna
2 dl quinoa/bulgur (eller koka couscous som vanligt)
4 dl vatten
1tsk salt

Hacka och blanda med bulgur
4 saftiga tomater
0,5 -1 lök finhackas
bladpersilja, gärna mycket
mynta, kan även uteslutas
russin eller torkade aprikoser

Blanda
1 citron, saft och rivet skal
2-3msk msk olivolja
salt och svartpeppar från kvarn
Häll dressingen över salladen och rör om. Låt salladen stå och dra länge, gärna i många timmar, före servering.

1 kommentar:

Flingan sa...

Mm, ser supergott ut du!
Är precis inne på samma ägg-smak som du, mm.. nu blev jag tokigt sugen på ägg :P

Ha det bra!