måndag, november 30, 2009

Omelettwrap

Detta har blivit en absolut favorit som kvällsmat när jag kommer hem lite senare på kvällen. Det är även perfekt mat att ta med sig, inpaketerad i folie. Jag gör alltid omeletten innan så att det bara är att fixa innehållet när jag kommer hem.

Vispa ihop ett par ägg med en skvätt mjölk/grädde och dra några varv med saltkvarnen. I med en klick smör i pannan och när det bildas små bubblor är det dags att hälla i äggsmeten. Vänd omeletten när ovansidan har stelnat och på andra sidan upptäcks en gyllene färg vilken sedan täcks med vällagrad riven ost som sakta smälter. Låt omeletten kallna och därefter är det dags för kylskåpsplockning. Trots att jag har ätit wrapen flertalet gånger senaste veckan har jag hållt mig till en enda fyllning; philadelfiaost, avokado, skinka, babyspenat, tomat, salladslök (just det, glömde det i kväll, tyckte det var något som saknades) och svartpeppar. Till det dricker jag en värmande kopp te till den kalla maten för att få den där riktiga nöjdhetskänslan.

2 kommentarer:

bella sa...

Va smart så slipper man bröd som det ofta blir vid kvällsmaten=)

Lina sa...

Precis!