onsdag, januari 20, 2010

Lumpen dag 3

Lunchen och middagen dagen före intogs i civila kläder och min känsla var snarare en studiebesökares än en rekryts bland alla militärklädda personer. Idag var det äntligen dags för oss att klä oss som vi ska och på uppställningen på morgonen stämde allt. Dagen före hade vi hört andra rekryter som ryckt in tidigare än oss hälsa på befälen vid uppställning, vi förstod hur det skulle låta, och idag ekade vårt "God morgon Major" i hela korridoren. Där satt den!

Efter två dagar i Kungsängen insåg vi att vi har det väldigt bra i Falun; Vi fick höra och se ett par rekryter (varav en av oss) som bar kläderna på fel sätt bli ordentligt tillsagda av befälen inför hela matsalen i Kungsängen, det sker inte i Falun. Istället för skolmatsalskänslan med brickor, plaststolar, plastmuggar och mindre glada mattanter som slafsar upp bestämda portionsstorlekar äter vi på Dalasalen där det är självservering av buffé och ett fantastiskt salladsbord, mjuka "skinn"klädda stolar att sitta på och ett mycket trevligt bemötande av personalen.
När vi kom tillbaks i Falun var det inpackning i skåpen som gällde efter ett speciellt schema. Efter första visitationen hade ingen godkänt, vi fick höra att skåpen spydde ut materiel. Efter andra visitationen sa befälet i stället; "det värmer i mitt gamla soldathjärta" och vi förstod att vi var godkända. Efter detta bytte vi om till våra fina... blågula träningsdressar för en lugn löptur runt regementsområdet i cirka 40min, otroligt skönt! Därefter fortsatte kvällen med märkning med våra namn av 28 saker/kläder innan vi fick lägga oss.

Inga kommentarer: