fredag, mars 12, 2010

Lumpen dag 54

En lugn dag. Under förmiddagen fick vi information om vad vi har för roll som blivande soldater och fortsättningen i hemvärnet och de nationella skyddsstyrkorna. Jag ska fortsätta som deltidssoldat vilket låter mer än vad det är; fyra till åtta övningsdygn per år i fem år framåt.

På eftermiddagen på egenfysen blev det snarare badande än simmande med en tröttare kropp än jag trodde och huvudvärk, och sedan var dags för PU permissionsuppställning, igen. En rolig sådan, det händer att några av oss säger fel grad ibland när vi hälsar på befälen, den här gången blev det major istället för kapten och att se reaktionerna är det bästa, befälen är för härliga! Tur att vi inte är på Livgardet i Kungsängen, speciellt när någon säger kapten när vi hälsar på majoren... (major är en högre grad än kapten)

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag kan bara instämma i Pers kommentar i ett tidigare inlägg: Du är väldigt duktig vid pennan! "Lumpenliv" eller "Dagbok från min lumpentid" vore väl lämpliga titlar på en bok. :) Den skulle kunna tjäna som reklam för den här typen av utbildningar.(om du stryker de smått elaka kommentarerna om Kungsängen förstås)

Kramar från Mamma