tisdag, mars 23, 2010

Lumpen dag 65

Dagen ägnades ute på ett snöigt övningsfält och i alla fall jag var både trött och frusen och att få börja dagen med snöskottning var positivt för att få upp värmen. Vi tränade på att genomsöka "rum" genom att först göra snabbkik och sedan gå in i rummen ett efter ett.
På eftermiddagen tränade vi på förflyttning längs en gata i "stadsbebyggelse" och träna på att korsa vägar. Det gällde att ha fanatsi för vi var nämligen ute på en grusväg och tränade med markerade fönster där det var bortskottat lite snö i snödrivan. Jag tyckte först att det var synd att vi inte övade i verklig omgivning men insåg snart att befälen gjorde rätt i att lägga första träningen så långt borta från allmänheten som möjligt, det såg inte helt professionellt ut när vi skulle korsa en vägkorsning...

Efter middagen fick vi genomsöka ett trapphus, grymt kul, precis sådant man ser på film. Med ett högt trapphus skulle det kunna bli riktigt bra och rolig träning utan att det känns som träning. Vi fick även genomsöka vår korridor och våra logement vilket var lite mer verkligt än förmiddagens "rum".

Det sista för kvällen var vård av vapen vilket görs numera utan problem, vapnet delas snabbt i arton delar, rengörs och sätts ihop igen. Rogivanade och är alltid en trevlig stund.

Inga kommentarer: