onsdag, mars 24, 2010

Lumpen dag 66

Fortsatt SIB och idag la vi in handgranat i genomsökningen; i stridspar gick vi in i rummet; "Jag rensar, du kastar" "Jag kastar, du rensar" Jag förstår inte varför med jag glömde jämnt bort ordet rensa så jag fick tänka på att rensa rabatt för att minnas!

På eftermiddagen åkte vi ut på övningsområdet igen och tränade på gata bakåt; att framrycka på en gata, bli beskjutna framifrån eller från sidan och förflytta sig bakåt antingen genom "gata bakåt" eller genom blixtlås. När vi behärskade övningen fick vi även transportera en skadad. En väldigt rolig eftermiddag!

På kvällen fortsatte vi att genomsöka flera rum med handgranat och markera rummen med röda och gröna "lysstavar" för att visa om rummen är genomsökta eller inte.

Efter det fortsatte kvällen med fältlastning inför helgens fältdygn, en bra övning för en grupp att organisera och samarbeta;


Kvällen var inte slut här utan nu skulle vi förbereda oss för larmförläggning vilket innebär att under hela natten kunna vara stridberedd på en tid av 10min. Logementsvis fick vi ett ställe utanför C-kasern och vi tränade flera gånger på att ligga i sängen, ta på oss kläder och full stridsutrusning och springa nerför trapporna och ut på kaserngården och inta eldställningar. Klockan tolv låg vi i sängarna och när som helst under natten kunde det komma ett övningslarm, och vi hade även en halvtimmes postvakt under natten.

Inga kommentarer: