lördag, mars 27, 2010

Lumpen dag 69

Revelj 06:30 och en gröt, som jag tydligt klargjorde för hela tältet vad jag tyckte om dess fruktansvärt söta smak, åts upp innan det var dags att packa ihop. Vi lastade ryggsäckar och skidorna i bandvagnar och sedan åkte vi uppför berget till trädhöjden och det kändes lite som att åka karusell av något slag.
Väl uppe ordnade vi med utrustningen,och sedan var det dags för oss att skida cirka två-tre kilometer och några tog ansvar för orienteringen genom den täta dimman.
Lagom till lunch började det regna och logementsvis grävde vi en snögrop som vi kunde sitta i och äta. Vi värmde upp vatten, hällde i våra påsar och åt, ingen gourmetmiddag precis men man kan inte säga annat än att det är smidigt och enkelt;
Sedan förflyttade vi oss en bit till innan det var dags för oss att bygga en sovplats vilket innebar snöskottning i massor, följt av en byggnadskonstruktion av skidor, stavar och träd. Ovanpå lades sedan granris, en presenning och slutligen snö.

Fläsk, falukorv och pulvermos delades ut som vi fick tillaga och kocken i vårt logement tog sig an uppgiften. Maten skedades sedan in direkt från matkärlen.
Vid halv nio efter fem timmars arbete var det dags att krypa in. Det låga taket och det trånga utrymmet gjorde att det tog sin tid för oss att komma ner i de dubbla sovsäckarna och i "puppan" som är som en stor tunn hyfsat vattentät säck. Trots vatten som droppade från granriset och med kängor som huvudkudde somnade vi snabbt och vi hade en åttatimmars lång sömn framför oss, trots tidsomställning till sommartid.

Inga kommentarer: