fredag, april 09, 2010

Lumpen dag 82

Jag hade post 4-5 den morgonen och det kom några droppar från himlen. Skönt att kunna få lägga sig och sova en dryg timme till innan det var dags för revelj. Dagen ägnades åt en stridsparsbana med fyra olika stationer; rensning av rum, växelvis- och alternativeldställning, pansarskott samt skjutning från "fönster", riktigt roligt.
Solen kom fram på eftermiddagen vilket kändes välbehövligt, det gjorde i alla fall att allt kändes lättare och middagen intogs med en sol som sken i ansiktet. Jag njöt för fullt och såg fram emot slutövningen i helgen och att få ta vara på varje minut av den tid som var kvar av lumpen. Det kändes verkligen att våren är här och ett av de bästa vårtecknen fick vi på kvällen; vi fick vända på hjälmdoken så den vita champinjonlooken byttes ut mot ett mer professionellt utseende. Fler vårtecken var den här gyttjan där vi parkerade bilarna. Det var på den här platsen vi genomförde TOS för några veckor sedan...

På kvällen delades vi in i två tältlag och upprättade en varsin tältförläggning. En skön lugn stund där ute i skogen, alla visste vad som behövdes göra och vi kunde lägga oss till sängs ganska så tidigt den kvällen.

Inga kommentarer: