tisdag, april 06, 2010

Lumpen dag 79

Efter elva kilometer i löparskorna på egenfysen, ett teoripass om säkerhet i strid och sista lunchen på Dalasalen på ett tag som kändes som en evighet var det dags för fältlastning inför den kommande fältveckan.

I samband med att vi skulle bege oss ut till vår förläggning fick logement två agera skyddsvakter för första gången på riktigt. Det kändes spännade att få sätta på sig skyddsvaktsbindeln och stå med skarpladdade vapen...i ungefär tio minuter, de övriga trettiofem minutrarna var faktiskt jäkligt tråkiga om jag ska vara ärlig eftersom en äldre löpare var det enda som drog till sig vår uppmärksamhet.
Innan middagen skulle vi få testa att skjuta med gevärsrökgranater men när vi äntligen fick upp lådan efter att försökt i tio minuter, och befälet skjutit ett par stycken och själv tyckte det var otäckt fick vi gå därifrån utan att någon av oss fick skjuta på grund av tidsbrist och säkerhet. Jag uppskattade i alla fall den vackra himlen, mig likt;
Efter middagen var det dags för mörkerskjutning. Vi kom till skjutbanan tidigt och fick testa att skjuta på 100m vallen för första gången i knästående alternativt liggande och det gick över förväntan, riktigt kul! När det mörknat ordentligt fick vi skjuta mot siluetter. Kvartersförläggning tre nätter framåt vilket innebär att vi sover på liggunderlag på golvet och att vi vaknar upp i ett otroligt instängt rum med igenimmade fönster. Det är alltid lika uppskattat att få komma ut i den friska morgonluften.

Inga kommentarer: