Vilken smakexplosion! Riktigt gott nu när jag har fått tillbaks smaken och stor kontrast till de senaste dagarnas matintag. Det gick dessutom snabbt att laga och medförde väldigt lite disk!1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja eller rapsolja
1 msk riven, färsk ingefära
2-3 krm torkad chili eller något starkt
1 tsk garam masala eller het curry
1 tsk koriander
1/2 tsk mald kummin
1 krm malen kanel
salt och peppar
lite akaciahonung
4 dl röda linser
400 g krossade tomater
2 dl vatten
400 ml kokosmjölk, sojamjölk, havremjölk
En liten bit ekologisk buljongtärning
limesaft
Hacka lök och morötter och finhacka vitlöken. Fräs lök, morötter och vitlök i oljan i några minuter. Rör ner alla kryddor och fräs runt i någon minut. Tryck ner lite akaciahonung för att få fram smaken från kryddorna ytterligare. Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt krossade tomater, vatten och kokosmjölk. Rör om och låt linsgrytan koka på medelvärme i 25 minuter. Pressa över lite saft från en lime före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar