Jag är sugen på att prova "din" bovetegröt, låter både mumsigt och nyttigt. Jag tycker dock inte att det låter så gott att kläcka ner ett rått ägg. Fungerar det i alla fall eller ska jag blanda i någonting annat i stället?
Jag tycker det är godare med ett ägg i men det är för att jag har vant mig vid det, det ger gröten större volym, mättar mer och tillför protein, fett och andra nyttigheter, men det går så klart lika bra att äta ett kokt ägg till. Ägget koagulerar så det är egentligen inget konstigt att kläcka ner det i gröten, gröten blir snarare fastare än lösare om ägget får koka med under omrörning en stund;-)
Tillsätt vad du vill, testa nya smaker osv, det är bara fantasin som sätter stopp;-)
2 kommentarer:
Jag är sugen på att prova "din" bovetegröt, låter både mumsigt och nyttigt. Jag tycker dock inte att det låter så gott att kläcka ner ett rått ägg. Fungerar det i alla fall eller ska jag blanda i någonting annat i stället?
Jag tycker det är godare med ett ägg i men det är för att jag har vant mig vid det, det ger gröten större volym, mättar mer och tillför protein, fett och andra nyttigheter, men det går så klart lika bra att äta ett kokt ägg till. Ägget koagulerar så det är egentligen inget konstigt att kläcka ner det i gröten, gröten blir snarare fastare än lösare om ägget får koka med under omrörning en stund;-)
Tillsätt vad du vill, testa nya smaker osv, det är bara fantasin som sätter stopp;-)
Skicka en kommentar