tisdag, mars 09, 2010

Lumpen dag 51

Efter att ha kämpat med att få ner den omdiskuterade skyddsmasken i trosspackningen där dragkedjan förövrigt ville spricka, och påklädnad av den omdiskuterade och otympliga splittervästen, ilastning av skidor, trosspackning (en stor bag), stridspackning (en ryggsäck), sjukvårdsmateriel, spadar, maskeringsnät och utlämning av vapen var vi redo för en "fältvecka" sovandes i kvarter (inomhus).
Efter att vi kommit ut till vårt övernattningsställe lärde vi oss hantera övningshandgranater (blå) och förstå en handgranats delar och uppbyggnad.

På eftermiddagen fick vi gräva i snö då vi skulle skapa ett postställe. Vi fick olika snöhögar som vi skulle gräva till så att vi kunde stå bakom med sikt mot ett speciellt håll och sedan täcka oss så att vi inte skulle synas uppifrån med vita (såklart) maskeringsnät. Vi fyllde på med granris på botten där vi stod som isolering mot markkylan och sedan var vi klara efter ett roligt samarbete.

På kvällen när mörkret lagt sig gick vi en bana med bildförstärkare på oss. Det är en form av glasögon som gör att man kan se i mörker och resultatet blir att man ser en grön värld. En fruktansvärt ful pappfigur stod längs banan med en skylt på; Lena PH, befälen ville nog se att vi kunde ändra på skärpan på bildförstärkaren...
Vi fick också skjuta med ljuspistoler och närlys, det lyste upp väldigt mycket och det var riktigt fint att se trädens tydliga skuggor röra sig i takt med att fallskärmen som själva ljuset sitter i sakta sjönk mot marken.
Efter kvällsfikan var det dags att lägga sig på liggunderlag och i sovsäck tätt packade på golvet.

Inga kommentarer: