fredag, mars 26, 2010

Lumpen dag 67

Klockan halv sex gick övningslarmet och hela processen tog sju och en halv minut för oss. Sedan ilastade vi fordonen och åkte ner på stan för att rekognosera innan vi åkte tillbaka till regementet för frukost. Sedan åkte vi ner på stan igen och framryckte längs hela Åsgatan, en sträcka på ungefär en kilometer och detta var mitt i rusningstiden då föräldar lämnade barnen i skolan och själva åkte till jobbet. Vi gick tillbaka samma väg och då gick det betydligt bättre, bra samarbete.

Därefter bar det av mot Säter för träning i ett stort förlegat sjukhus och en gammal flyktningsförläggning där vi tränade på att ta och genomsöka rum. Ett minne därifrån var den kalla maten och den kalla drycken som intogs ute i ett ruggigt kallt väder, inte en bra kombination, och inget vi vill göra om.
När vi kom tillbaks till Falun fick vi en enorm baguette med en god räkröra innan vi återigen vårdade vapnen och efter middagen med ärtsoppa och pannkakor samt vapeninlämning fick vi två timmars egentid på kvällen.

Inga kommentarer: