1-2dl fiberhavregryn/rågflingor
2-3dl valfri frö/nöt/kärnor/kross/kli-blandning; jag använde krossat linfrö, solrosfrön, rågkross, vetekross, kruskakli, vetegroddar.
2tsk bikarbonat
1tsk salt
4dl naturell yoghurt/fil
0,5-1dl av valfri sötning; lingonsylt, mörk sirap, flytande honung, hackad torkad frukt, bär, frukt; jag använde ett per msk akaciahonung och rivet äpple.
Ev brödkryddor; jag använde kummin.
Klä en 1,5liters avlång kakform med bakplåtspapper, klicka ner smeten och platta ut. Grädda i nedre delen av ugnen i 200g, i 50-60min. Lägg på folie om det behövs så att inte brödet bräns på ytan. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.
Den här marmeladen är ett bra alternativ. Femtio procent bär är högt i köpt marmelad. Den är sötad med fruktjuice och innehåller bara bär, osötad druvjuicekoncentrat, fruktpektin och citronsyra. Om ni inte tycker att det låter så speciellt så kan ni ju roa er med att läsa på en burk av Eldorados marmelad nästa gång ni är i affären...
De här burkarna finns även i små söta minivarianter som passar perfekt om man vill lyxa till det för en helg och köpa flera olika sorter.
2 kommentarer:
Jag lovar ta med hemlagad plommonmarmelad med och utan ingefära och med betydligt högre fruktinnehåll än 50%, när jag kommer och hälsar på nästa gång. Fast den innehåller förstås vanligt socker. En liten burk svartvinbärsmarmelad kan du också få.
Åh vad gott, nice:-)
Skicka en kommentar